Aanmeldformulier
Registratie
Profielinformatie
Aanmeldgegevens
of aanmelden
Gegevens
De rijke kleur van de chocolade is een voorafschaduwing van de intensiteit van de smaak. Arcango is gemaakt van een geselecteerde mix van cacaobonen. De houtachtige en kruidige tonen die de cacaobonen uit Afrika aan de chocolade geven, worden gevolgd door tonen van kruidig fruit (bijvoorbeeld grapefruit) en bloemen dankzij de bonen uit Midden-Amerika. In de afdronk zijn de bitterheid van cacao en tonen van gebrande koffie waarneembaar.
In 2021 komt Michel Cluizel met een nieuwe uitgave vol nieuwe recepten en aantrekkelijke verpakkingen, waarin hij duidelijk de basissmaaktonen van de hitlijsten en de herkomst van de cacaobonen vermeldt. Hij geeft om elke stap van het maken van chocolade.
Prijzen gewonnen op internationale competities voor zijn voorganger Michel Cluizel Grand Noir 85%:
bronzen medaille, Academy of Chocolate, Londen, 2011, categorie "Bean to Bar - Best Dark Bar"
zilveren medaille, Academy of Chocolate, Londen, 2016, categorie "Best Dark Bean to Bar Over 80%"
Ingrediënten: cacaobonen, ongeraffineerde suiker, cacaoboter, echte Bourbon vanille. Kan sporen van noten, melk en gluten bevatten.
Uitzonderlijke kwaliteit: Michel Cluizel werkt nauw samen met boeren en ondersteunt hen om de traditionele methoden van het verbouwen en fermenteren van cacaobonen te behouden. Het zorgt voor eerlijke omstandigheden voor de landbouw en het leven. Om specifieke smaken te behouden, gebruikt Michel Cluizel langdurig roosteren op lage temperaturen. Om de ongeëvenaarde smaken van zijn chocolaatjes te bereiken, testte Cluizel vaak meer dan 20 combinaties van fermentatie- en roostmethoden. Het daadwerkelijke branden, malen en mixen van de cacaobonen gebeurt al in Frankrijk in Voiron.
Als het om ingrediënten gaat, geeft Michel Cluizel er echt om. Hij patenteerde zelfs het handelsmerk "Nobles Ingredients", wat in de praktijk betekent dat hij in zijn producten gebruikt:
alleen pure cacaoboter, zonder enige toevoegingen van plantaardige vetten,
natuurlijke Bourbon-vanille in plaats van vanilline,
gebruikt geen sojalecithine of kunstmatige smaakstoffen.
Het bedrijf garandeert ook dat er geen grondstoffen het proces van bestraling of ionisatie hebben doorlopen.
Gewicht en afmeting: 70 g, 161×79×7 mm
Extra informatie
Merk | Michel Cluizel |
---|---|
Categorieën | Pure chocolade, Michel Cluizel |