Aanmeldformulier
Registratie
Profielinformatie
Aanmeldgegevens
of aanmelden
Gegevens
Onze bar in Madagascar belichaamt de liefde van François Pralus voor dit kleurrijke eiland.
Wij betrekken onze bonen uit Ambaja, in de regio Sambirano, rijk aan criollosbomen.
Onze chocolade is zo goed uitgebalanceerd met zijn frisse zuurgraad, fruitigheid en bloemige tonen.
Geen wonder dat het onze bestseller is.
Bonensoort: Criollo
“Toen ik stagiair was bij Bernachon, drong het ineens tot me door dat ik van cacaobonen mijn eigen chocolade kon maken”.
François Pralus is een uitzonderlijke meester-chocolademaker omdat hij een van de weinigen in Frankrijk is die zijn eigen chocolade produceert. Tegenwoordig wordt er elk jaar bijna 100 ton Pralus-chocolade geproduceerd en verkocht.
François Pralus werkt met gedroogde cacaobonen die hij haalt van de allerbeste cacaoplantages over de hele wereld, vooral uit Zuid-Amerika en Indonesië.
Van deze uitzonderlijke bonen produceert hij een vijftiental pure variëteiten en 4 blends.
"Ik doe alles zelf, zegt François Pralus, in plaats van te kopen bij gespecialiseerde leveranciers."
En hij is zelfs nog verder gegaan sinds hij nu zijn eigen cacaobonenplantage heeft in Madagaskar.
François Pralus geeft een van zijn kleine geheimen prijs om ons een nauwkeuriger idee te geven van hoe hij de juiste smaak verkrijgt voordat hij begint met produceren:
"Ik brouw de cacao in water, net als bij het maken van kruidenthee, en verzoet hem lichtjes met suiker, waarna ik hem laat bezinken. Hierdoor krijg ik een precies idee van hoe de smaak zal zijn voordat ik het productieproces start."
Extra informatie
Cacaogehalte | 100% |
---|---|
Ingrediënten | cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin |
Voedingswaarde | per 100 g |
Energiewaarde | 571 kcal / 2364 kJ |
Vetten | 44 g |
Eiwitten | 12 g |
Koolhydraten | 24 g |
waarvan suikers | 2 g |
Merk | Francois Pralus |
Gewicht | 100 g |
Categorieën | 100% chocolade, Pure chocolade, Francois Pralus |