Aanmeldformulier
Registratie
Profielinformatie
Aanmeldgegevens
of aanmelden
Gegevens
70% plantagechocolade van de Braziliaanse plantage "Riachuelo" in het hart van het regenwoud. In de chocolade worden de smaaktonen van geroosterde cacao, gedroogd fruit en rood fruit harmonieus gecombineerd, waardoor de zure tonen flitsen. Uiteindelijk zakt alles geleidelijk weg in een kruidige en chocolade-karamel nasmaak. De plantage ligt in de regio Bahia, in de regio Ilhéus, vlakbij de Atlantische kust. Cacaobomen groeien hier samen met veel lokale exotische bomen zoals Massaranduba- of Pau d'Arco-bomen. Zo'n Braziliaanse permacultuur in de praktijk.
Als je jezelf vanuit je luie stoel wilt trakteren op een bezoek aan de plantage, bekijk dan de video van de plantage Riachuelo.
Michel Cluizel komt in 2021 met een nieuwe editie, waarin hij de smaak van zijn plantagechocolades verbetert door het gehalte aan cacaobonen te verhogen tot minimaal 70% voor pure chocolade en 47% voor melkchocolade. Bij het maken van chocolaatjes besteedt hij aandacht aan elke stap van het maken van chocolade. Op de verpakking vind je nu tekens die typerend zijn voor het land van herkomst van de cacaobonen. Naast de naam van de plantage leer je ook de naam van het gebied en de basisproefnotities.
Ingrediënten: cacaobonen, suiker, cacaoboter. Kan sporen van noten, melk en gluten bevatten.
Uitzonderlijke kwaliteit: Michel Cluizel werkt nauw samen met boeren en ondersteunt hen om de traditionele methoden van het verbouwen en fermenteren van cacaobonen te behouden. Het zorgt voor eerlijke omstandigheden voor de landbouw en het leven. Om specifieke smaken te behouden, gebruikt Michel Cluizel langdurig roosteren op lage temperaturen. Om de ongeëvenaarde smaken van zijn chocolaatjes te bereiken, testte Cluizel vaak meer dan 20 combinaties van fermentatie- en roostmethoden. Het daadwerkelijke branden, malen en mixen van de cacaobonen gebeurt al in Frankrijk in Voiron.
Als het om ingrediënten gaat, geeft Michel Cluizel er echt om. Hij patenteerde zelfs het handelsmerk "Nobles Ingredients", wat in de praktijk betekent dat hij in zijn producten gebruikt:
alleen pure cacaoboter, zonder enige toevoegingen van plantaardige vetten,
natuurlijke Bourbon-vanille in plaats van vanilline,
gebruikt geen sojalecithine of kunstmatige smaakstoffen.
Het bedrijf garandeert ook dat er geen grondstoffen het proces van bestraling of ionisatie hebben doorlopen.
Gewicht en afmeting: 70 g, 161×79×7 mm
Extra informatie
Merk | Michel Cluizel |
---|---|
Categorieën | Pure chocolade, Michel Cluizel |