Aanmeldformulier
Registratie
Profielinformatie
Aanmeldgegevens
of aanmelden
Gegevens
Fijne pure chocolade met een uitzonderlijk lange afdronk. Een intieme kennismaking met deze chocolade leidt via de smaken van exotisch fruit via tonen van gedroogd fruit, de smaak van geroosterde cacaobonen naar een recordbrekende tien minuten durende intens chocoladeclimax. De chocolade is biologisch, glutenvrij en vegan.
De Mokaya-plantage ligt in Mexico in de regio Chiapas, de bakermat van de cacaoteelt. Al tweeduizend jaar geleden bereidden de Mokay, de lokale inheemse Indianen die voornamelijk van de visserij leefden, een drankje van cacaopulp en bonen - de eerste "chocolade" ter wereld. Ze noemden haar 'kakawa'.
Als je jezelf vanuit je luie stoel wilt trakteren op een bezoek aan de plantage, bekijk dan de video van de Mokaya-plantage.
Onderscheidingen ontvangen van internationale competities:
1 ster – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londen, 2021
gouden medaille, Academy of Chocolate, 2021, categorie "Best Dark Chocolate Bean-To-Bar".
voor zijn voorganger 66% Mokaya: zilveren medaille, Academy of Chocolate, 2013, categorie "Best Dark Chocolate Bean-To-Bar"
voor zijn voorganger 66% Mokaya: zilveren medaille, International Chocolate Awards, Europese finale 2018, categorie "Effen/oorsprong donkere repen"
voor zijn voorganger 66% Mokaya: gouden medaille - Special Award - biologisch, International Chocolate Awards, Europese finale 2018, categorie "Plain/origin dark bars"
voor zijn voorganger 66% Mokaya: zilveren medaille, Academy of Chocolate, 2019, categorie "Bean to Bar Seasoned"
Ingrediënten: cacaobonen van de Mokaya-plantage, suiker, cacaoboter. Kan sporen van noten, melk en gluten bevatten.
Product van BIO-landbouw, BIO-certificering: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Uitzonderlijke kwaliteit: Michel Cluizel werkt nauw samen met boeren en ondersteunt hen om de traditionele methoden van het verbouwen en fermenteren van cacaobonen te behouden. Het zorgt voor eerlijke omstandigheden voor de landbouw en het leven. Om specifieke smaken te behouden, gebruikt Michel Cluizel langdurig roosteren op lage temperaturen. Om de ongeëvenaarde smaken van zijn chocolaatjes te bereiken, testte Cluizel vaak meer dan 20 combinaties van fermentatie- en roostmethoden. Het daadwerkelijke branden, malen en mixen van de cacaobonen gebeurt al in Frankrijk in Voiron.
Als het om ingrediënten gaat, geeft Michel Cluizel er echt om. Hij patenteerde zelfs het handelsmerk "Nobles Ingredients", wat in de praktijk betekent dat hij in zijn producten gebruikt:
alleen pure cacaoboter, zonder enige toevoegingen van plantaardige vetten,
natuurlijke Bourbon-vanille in plaats van vanilline,
gebruikt geen sojalecithine of kunstmatige smaakstoffen.
Het bedrijf garandeert ook dat er geen grondstoffen het proces van bestraling of ionisatie hebben doorlopen.
Gewicht en afmeting: 70 g, 161×79×7 mm
Extra informatie
Merk | Michel Cluizel |
---|---|
Categorieën | Pure chocolade, Michel Cluizel |